ACHAÏA

Klassieke homeopathie

content image

Werkingsgebied

Voor álle klachten waar u mee naar uw huisarts zou gaan en dan vooral de vage klachten, waar het reguliere circuit geen raad mee weet.

 

Behandeling

De klassieke homeopathie gaat uit van de gehele mens. Dit noemen we een holistische visie. Dat wil zeggen dat we naar alle aardig- en eigenaardigheden van de persoon kijken, van binnen en van buiten. De persoon staat voorop en niet de ziekte of aandoening, waar deze persoon last van heeft.

Dit geeft ook direct de kern weer van het verschil tussen klassieke homeopathie en de reguliere medische wetenschap. Deze laatste gaat uit van de ziekte: iedere patiënt met dezelfde ziekte krijgt hetzelfde medicijn. In de klassieke homeopathie kunnen patiënten met dezelfde aandoening een ander middel krijgen, omdat het andere mensen zijn. Maar … met voor iedereen hetzelfde resultaat: verbetering en/of genezing van de kwaal.

De klassieke homeopathie gaat er ook vanuit, dat het voor genezing nodig is de oorzaak van de ziekte aan te pakken en niet de verschijnselen van de aandoening te onderdrukken. Dit leidt tot een verstevigde basis en een verhoogde weerstand. Het resultaat hiervan is dat de patiënt beter in zijn/haar vel zit, zowel fysiek als mentaal, en dat de klachten verminderen of verdwijnen.